Kysymyksiä ja vastauksia

1. Mistä kommenttien kirjoittajien kuvat tulevat?

Kun kommentoit, jätät sähköpostiosoitteen. Mikäli kyseiseen sähköpostiosoitteeseen on liitetty Gravatar -kuva, näkyy se kommentin vieressä. Lisätietoa sivulta www.gravatar.com. Toinen vaihtoehto on kirjautua sisään Facebook-tilillä, milloin Facebook-kuvasi tulee näkyviin kommenttisi viereen.

Mikäli haluat, että kuvasi poistetaan sivulta, ole yhteydessä ylläpitoon.

2. Miksei kommenttini näy?

Kun jätät kommentin sivustolle, näkyy se sinulle mutta ei muille sivun käyttäjille, ennen kuin kommentti on hyväksytty. Moderaattorimme käsittelee viestit niiden saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa Tietoa palvelusta -sivulla.

3. Miten voin seurata viestiketjua?

Jos haluat saada viestin kun tiettyyn keskusteluun tulee uusia kommentteja tai jättämääsi kommenttiin vastataan, valitse kyseisen keskustelun lopusta löytyvä valintaruutu kirjoittaessasi kommentin tai klikkaa sieltä löytyvää tilauslinkkiä.

4. Voiko sivustolle rekisteröityä?

Voit rekisteröityä sivulle tältä sivulta. Samalta sivulta voit myös poistaa tilisi. Voit rekisteröityä vahvistamalla sähköpostiosoitteesi tai käyttämällä Facebook-tiliäsi.

5. Miten voin osallistua keskusteluun anonyymisti tai lähettää anonyymin sähköpostin?

Keskusteluun osallistuminen vaatii sähköpostitunnuksen. Sähköpostitunnus ei näy muille käyttäjille. Voit luoda helposti anonyymin sähköpostin tätä tarkoitusta varten ilmaispalvelulla, esimerkiksi https://www.hushmail.com/

Anonyymin sähköpostin lähettäminen on haastavaa. MPC on kirjoittanut aiheesta selkeän artikkelin. Lue artikkeli ». Voit lähettää meille salatun sähköpostin suojatulla lomakkeellamme. Huomioithan silti, että jälkeesi jää aina metadataa, joka voidaan oikeuden määräyksellä luovuttaa viranomaiselle.

6. Miten saan kirjoittamani viestin tai Facebookin kautta luomani tilin poistettua?

Ole yhteydessä ylläpitoon, niin poistamme viestisi tai tilisi. Voit Facebookissa kieltää sovelluksen tietojen käytön, vaikka oletkin sen kertaalleen sallinut.

7. Keräättekö analytiikkatietoa sivustolta?

Tällä sivustolla sovelletaan Google Inc.:n (”Google”) toimittamaa Google Analytics -ohjelmaa sivuston käytön seurannan helpottamiseksi. Tähän tarkoitukseen Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat käyttäjän tietokoneelle siirrettäviä tekstitiedostoja. Seurantatietoa käytetään verkkopalvelun kehittämiseen.

Tämän verkkosivuston käyttöä koskeva evästeillä luotu tieto (vakiomuotoiset Internetin kirjautumistiedot – käyttäjän IP-osoite mukaan lukien – ja käyntitiedot nimettöminä) siirtyy varastoitavaksi Googlelle, myös Yhdysvalloissa oleville palvelimille. Google muuttaa lähetetyn tiedon nimettömäksi poistamalla IP-osoitteen viimeisen tavun ennen sen varastoimista. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google käyttää näitä tietoja arvioidessaan verkkosivuston käyttöä ja kootessaan verkkosivuston käyttöä koskevia raportteja.

Tätä sivustoa käyttäessään käyttäjä hyväksyy häntä koskevien tietojen käsittelyn edellä mainittuihin tarkoituksiin. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaisesti Google ei yhdistä käyttäjien IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon.

lue lisää Google Analyticsista »